3 Tips wat je het best kunt doen als je allergisch bent voor fruit

1. Identificeer voor welk fruit je allergisch bent
Het kan heel goed dat je voor een bepaald soort fruit allergisch bent, maar voor een ander soort helemaal niet. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat als je een allergie voor boompollen hebt, het waarschijnlijk is dat je ook allergisch bent voor appels.

2. Ook binnen een fruitsoort zit verschil
Weet jij al van jezelf dat je allergisch bent voor appels, en eet je het daarom niet? Het kan lonen om hier meer mee te experimenteren. Het is namelijk heel goed mogelijk dat je heftiger reageert op een bepaald type appel dan op een ander type appel. Een goede tip is om eens een (stukje) appel te proberen van de Kanzi-appel.

3. Onder je allergie uitkomen met chemische reacties
Toegegeven, de titel lijkt een beetje dramatisch. Maar het kan echt. Als je fruit namelijk opwarmt, veranderen de moleculen hiervan. Je zet dus een chemische reactie in start. Net als wanneer je een ei kookt en het stolt nadat het een periode in aanraking is geweest met kokend water. Nadat je het stuk fruit opgewarmd hebt, kun je deze direct eten of weer af laten koelen. Na deze chemische reactie zal jouw allergische reactie sterk verminderd zijn!

432260879