Download de 8 beste apps bij Allergie & Hooikoorts

Heb je last van hooikoorts, ben je allergisch voor bepaalde cosmetica-producten of heb je bijvoorbeeld een voedselallergie? Met deze handige mobiele apps, maak je het leven met een allergie een beetje aangenamer.

POLLENNIEUWS

De actuele informatie over pollen en hooikoorts vind je terug op de pollennieuws-app. Met deze app kun je jouw eigen hooikoorts-logboek bijhouden. Met de app herken je de pollen die jou de meeste hooikoortsklachten bezorgen. Je kunt ze proberen te  vermijden als de planten/bomen/grassen die jou last geven gaan bloeien.

PREVALIN METEOVISTA POLLENVOORSPELLING

Prevalin is natuurlijk een merk dat iedere keer dat jij je neusspray of oogdruppels gebruikt, geld verdient. Daar is natuurlijk niets mis mee, en hierbij zijn zij natuurlijk gebaat als iedereen dit vaker doet. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten, zij hebben namelijk een ontzettend mooie voorspeller waarin je zelf kunt kiezen waarvoor je allergisch bent. ​

WEERONLINE HOOIKOORTS & WEERSBERICHT

Net als het pollennieuws en de voorspeller van Prevalin, heeft ook Weeronline een mooie voorspeller gebouwd in een gratis app. Weeronline biedt tevens ook widgets aan als jij een eigen website bouwt zodat je deze altijd makkelijk in je website kunt embedden!

ALLERGIE RADAR

Met de AllergieRadar-app krijg je het hele jaar een actueel overzicht van het weerbericht en het risico op klachten van hooikoorts.

AIR MATTERS

Realtime informatie over luchtkwaliteit voor meer dan 50 landen voor Luchtkwaliteit & Stuifmeel.

  • Alarmen voor vervuiling en pollen.
  • Realtime luchtkwaliteitsindex zichtbaar op desktopicoon.
  • Beschikbaar voor Apple Watch.
  • ​Verbind met je Philips Smart Air Purifier om in realtime de luchtkwaliteit binnenshuis te controleren en je luchtververser vanaf elke plek te besturen.
  • Verbind met je eigen Laser Egg-luchtmonitor en zie hoe de luchtkwaliteit in je huis is.

SKIN DEEP

Wil je weten of jouw favoriete beautyproduct schadelijke stoffen voor jouw huid bevat? Met de Skin Deep-app scan je de barcode van het product en zie je direct welke stoffen het product bevat. Erg handig als je heftig kan reageren op bepaalde stoffen.

​THUISARTS

Met de Thuisarts-app krijg jij ondersteuning voor en na je huisartsbezoek. Gebruik de app bijvoorbeeld om extra informatie over je allergie op te vragen. Niet zeker of je naar de huisarts moet gaan met de klacht die je hebt? De Thuisarts app helpt je hierbij. Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

VOEDSEL INTOLERANTIE LIJST

ALL i CAN EAT past zich aan aan jouw individuele intolerantis en berekent je compatibaliteit voor ieder voedingsmiddel. Die wordt vervolgens weergegeven in een eenvoudig stoplichtsysteem, van groen (erg goed te eten) tot geel en oranje en rood (slecht idee om dit te eten). Wanneer een advies niet op jou van toepassing is, kun je je individuele tolerantie voor het voedsel in kwestie eenvoudig opslaan.

Zoek snel naar specifieke voedingsmiddelen, blader door categorieën zoals dranken, fruit, zuivel, etc. of filter op kleur. Daarnaast biedt ALL i CAN EAT ook veel details zoals de hoeveelheid lactose, fructose, glucose, histamine, sorbitol, salicylur, amines, aminozuren, etc. Mocht je iets missen, dan kun je het eenvoudig zelf toevoegen

ACUPRESSURE – DRUKPUNTEN OM JOUW ALLERGIE TE VERMINDEREN

Verminder je allergie klachten zelf met “acupressure”. Deze tradionele Chinese methode op basis van massagepunten kunnen je allergieën verlichten.

Nog beter, dit kun je zelf doen. Met behulp van de duidelijke foto’s in de app kun je de massage punten gemakkelijk zelf vinden. De premium-versie biedt ook video’s aan om je nog beter te helpen.

ochir-erdene-oyunmedeg-LmyPLbbUWhA-unsplash